Saturday 9 December 2017

Congresul Spiritualității Românești, reunit în cea de a XXI-a Ediție la Alba Iulia și Zlatna, în zilele de 28 noiembrie – 1 Decembrie - APEL PENTRU ÎNTĂRIREA UNITĂȚII NEAMULUI-

 

Congresul Spiritualității Românești, reunit în cea de a XXI-a Ediție la Alba Iulia și Zlatna, în zilele de 28 noiembrie – 1 Decembrie, constatând cu îngrijorare clivajul grav existent în societatea românească, atât în clasa politică, în societatea civilă, în mediul academic și în media, cât și în ființa adâncă a neamului, cu numai un an înainte de a aniversa Centenarul Marii Uniri, dar și cu doi ani înainte ca România să preia Președinția Uniunii Europene, lansează un apel la pace socială, fraternitate și unitate.

Cu deplina înțelegere a legilor democrației și cu total respect pentru diversitatea de opinii, cerem românilor de pretutindeni să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a găsi calea armonizării punctelor de vedere divergente, pentru a descoperi ceea ce îi apropie și nu ceea ce îi desparte, în numele interesului major al națiunii române.

În opinia participanților la Congresul Spiritualității Românești, 2018 este un an definitoriu în pregătirea aniversării la 1 Decembrie a Jubileului Marii Uniri – clipa de aur a neamului românesc de pretutindeni. Frați români, avem nobila datorie de a acționa pentru ca această sărbătoare să nu devină una individuală, ci una cu adevărat națională. Prin fapte și simțire să facem din 1 Decembrie 2018 o sărbătoare a fiecărui român în parte și a tuturora la un loc, să aniversăm acest istoric act umăr la umăr, într-un cuget și o unică voință. Este momentul să ne regăsim împreună în iubirea de țară, în prețuirea limbii române și în promovarea valorilor uriașului nostru patrimoniu material, cultural și spiritual.


Facem un apel către românitatea întreagă la UNITATE și ARMONIE, la PACE SOCIALĂ și RESPECT RECIPROC. La Centenarul constituirii statului național, unitar, indivizibil, modern și democratic, la Centenarul României Mari să arătăm lumii vechimea multimilenară ca națiune și civilizație, dar și maturitatea ca popor străvechi, cu rol de seamă în lume.

Prin UNITATE, pentru UNITATE!

 

Adoptat în unanimitate în Ședința Plenului de încheiere a Congresului Spiritualității Românești, la Alba Iulia – Zlatna, 30 noiembrie 2017.

 

 


Virus-free. www.avast.com

No comments: