Friday 30 June 2017

Congresul Culturii și Civilizației Daco-Române

COMUNICAT DE PRESA

Fundația "Origini Carpatice", în calitate de organizator, alături de Consiliul Județean Buzău – cofinanțator, cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău, al Inspectoratului Județean Buzău, al Muzeului Județean Buzău, al Asociații Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, având ca partener media canalul online TS TV (www.tstv.ro) anunță desfășurarea unui eveniment cultural unic în Municipiul Buzău:

CONGRESUL DE CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE DACO-ROMÂNE
Identitatea și continuitatea istorică a civilizației daco-române
6 – 9 iulie 2017

Bucurându-se de un deosebit prestigiu științific și de o largă participare națională și internațională, Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Române are ca scop transmiterea informației istorice din domeniul civilizației geto-dacice și să o reactualizeze în conformitate cu ultimele cercetări și descoperiri în domeniul istoric. Obiectivul general se încadrează în profilul Fundației "Origini Carpatice" și vizează creșterea educației informale a românilor privitoare la prezervarea valorilor istoriei neamului și ale moștenirii cultural-religioase în contextul păstrării identității naționale.
În acest an au fost înscrise 52 de lucrări care au fost grupate în trei secțiuni : Identitatea etnică a semințiilor autohtone din arealul Carpato-danubiano-euxinic : argumentul genetic, baștina, date etnografice și geografice (spații, populații, climă, resurse, habitat, ocupații, meserii, obiceiuri) ; Identitate și continuitate lingvistică : oralitate, alfabet, scriere ; Identitate arhetipală mentală : mitologia, simbolistica, imaginarul, logosul.
Și-au anuntat participarea personalități române marcante și specialiști în istorie : Mircea Chelaru, Gheorghe Funar, Gheorghe Iscru, George Cadar, Leon Zăgrean, Dumitru Ioncică, Mircea Țicleanu. Din străinătate ne vor onora cu prezența Branislav Stefanoski (Macedonia) și Marius Finca (Canada).
Deschiderea oficială a Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Române va avea loc joi, 6 iulie 2017, orele 9.30, în Piața Dacia din Municipiul Buzău, în prezența reprezentanților comunității locale și județene și a numeroșilor invitați din țară și străinătate.
Manifestările dedicate Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Române ne oferă prilejul de a mulțumi fondatorilor, susținătorilor, partenerilor, colaboratorilor și tuturor prietenilor Fundației "Origini Carpatice". În cadrul acestor manifestări va avea loc și lansarea primului volum al cărții "Kharta Dacica", culegere a lucrărilor ștințifice in-extenso prezentate în cadrul acestor manifestări.
Susținerea lucrărilor științifice se va desfășura pe secțiuni, după un amplu și dens program: joi, 6 iulie 2017, între orele 11.00-14.00, în Sala Mare a Consiliul Județean Buzău, și între orele 16.00 – 19.30, în Sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău, respectiv vineri, 7 iulie 2017, între orele 9.00 – 14.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, și între orele 16.00 – 20.00, în Sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău.
Prezența la lucrările Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Române este deschisă tuturor celor care sunt conectați la vatra neamului strămoșesc și luptă pentru aflarea adevărurilor ascunse legate de cultura și civilizația daco-române.
Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Române este un proiectul cultural cofinanțat din fondurile bugetului Consiliului Județean Buzău, alocate pentru activități nonprofit potrivit Legii nr. 350/2005.
Sent from my iPhone

No comments: