Tuesday 23 June 2009

Vizita cuplului princiar in Marea Britanie

Luni 22 iunie, Londra.

Principesa Margareta impreuna cu Princepele Radu au inceput o vizita de doua zile si jumatate la Londra. Ocazie este data de vizita la Regina Elisabeta a II a Marii Britanii cit si intilnirilor cu membrii comunitatii romanesti si de afaceri din capitala britanica. Principele Radu fost invitat sa vorbeasca membrilor Asociatiei Romanian Business Club UK ( www.rbcuk.info/ )in data de 22 iunie 2009, unde a prezentat repere din gindirea sa politica, in perspectiva alegerilor prezidentiale din toamna.


In fata unui numar de reprezentanti ai organizatiei, tineri si influenti oameni de afaceri si specialisti in finante ocupând posturi de importanta in viata economica a Londrei, a prezentat proiectul de asezare a Institutiei Presedintelui României pe temeiul constitutional actual si proiectele pe care le are in vedere pentru ca acest lucru sa se intâmple, solid si durabil. Primele 100 de zile de Presedintie ar trebui sa cuprinda:
- organizarea Institutiei Presedintelui, cu sapte Departamente organizate in sensul dat de Constitutia României profilului de lucru al Presedintelui;
- inceperea proiectului de consolidare a profesionalismului in societatea româneasca, prin incurajarea si intarirea comunitatilor locale si cultivarea influentei benefice in societate a competentei din diferitele profesii;
- organizarea competenta si in conditii de excelenta a reprezentarii statale a României pe 5 ani, in Europa si in lume;
- sprijinirea directa si permanenta a milionelor de români care au resedinta temporara sau definitiva in afara României, in granitele Uniunii Europene.

Vizita a continuat la Parlamentul britanic si la Casa Lorzilor. In acelasi timp, Principesa Margareta a intâlnit un grup de personalitati britanice sustinatoare ale proiectelor Trustului Principesa Margareta a României din Marea Britanie.

La sfârsitul zilei, la sediul organizatiei Royal Overseas League, Principesa Margareta si Principele Radu , insotiti de ES dl Alexander Phillips Nixon au intâlnit un grup de oameni de cultura si afaceri britanici si români.

Profilul independent pe care Principele Radu l-a expus in legatura cu implicarea in viata politica a Romaniei a dezvaluit intentiile principiale de a se preocupa de problemele majore care framinta comunitatea romaneasca de acasa si de pretutindeni: profesionalizarea sistemului administrativ in paralel cu cel politic, dezvoltarea infrastructurii, problema rromilor, problema Basarabiei, problemele diasporei si nu in ultimul rind coruptia.

Ionela Flood

No comments: