Tuesday 12 June 2018

1 Iulie 2018 Alianta pentru Centenar la Alba Iulia & 1 Septembrie 2018 laChisinau





Un sumar al activităților dedicate marcării Anului Centenar al Unirii este actualizat in permanenta de catre Alianta pentru Centenar.

În acest sens, am realizat un calendar cu acțiunile mari din lunile de vară, pe care îl atașez. Acțiunile pe care le-am planificat încă de la începutul Alianței pentru CENTENAR trebuie duse la bun sfârșit, așa cum am promis.

Pe scurt:

1 IULIE - ALBA-IULIA - Chemăm duminică, ora 20:00, la Alba Iulia, câte un reprezentant din fiecare localitate din România și Republica Moldova, în special pe semnatarii Declarațiilor de Unire. Aprindem împreună o FLACĂRĂ TRICOLORĂ.

Sper ca fiecare asociație să își trimită reprezentanți la acest moment.

Apoi începe MARȘUL CENTENAR, pe traseul Alba Iulia-Chișinău, două luni de mers pe jos, prin locurile reprezentative pentru Primul Război Mondial și Marea Unire. Înscrieri și detalii aici: http://www.unire2018.ro/marsul_centenarului

Afișul de promovare al evenimentului atașat.                    

La intrarea în Iași, domnul primar Mihai Chirica ne invită să participăm la Congresul Reîntregirii Neamului și totodată să fim co-organizatori, prin Alianța pentru Centenar.

Tot domnul Chirica ne-a pus la dispoziție trei autobuze pentru Caravana Unirii, autobuze cu care vom merge de la Nistru până la Tisa, pentru a prezenta expoziții foto și filme despre Marea Unire, dar și pentru a colecta milionul de semnături pentru modificarea Constituției.

Punctul final al acestei veri foarte încărcate este 1 septembrie - CHIȘINĂU, unde ducem mai departe manifestația de masă realizată pe 25 martie.

Sunt de scris pagini întregi la fiecare acțiune, dar am ales să fiu succint.

Sunt disponibil pe email: george@actiunea2012.ro  sau la +40723590742

Cu respect, George Nicolae Simion



No comments: