Wednesday 5 August 2009

Seria de interviuri cu personalitatile politice candidate la presedentia Romaniei in alegerile din 2009-click pentru tot articolul

Interviu cu Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei

Publicat in Revista Lumea sub lupa, www.lumeasublupa.ro
Realizat de Ionela Flood




Rep.: La o abordare directa, privind starea natiunii romane, ce credeti ca ar fi necesar sa se faca, pentru depasirea in siguranta a crizei economice?
Principele Radu: Starea natiunii romane nu este mai grava sau mai fericita in aceste momente de criza decat a vreunei alte natiuni „conectate” la ritmul global al evolutiei omenirii. Aceasta criza economica a pornit din centrul sistemului, s-a extins spre periferie si cred ca tot de la centru va veni si vindecarea. Despre siguranta nu poate fi vorba niciunde pe glob, pentru ca, deocamdata nu s-a gasit raspunsul la criza.

Ceea ce trebuie sa faca tara noastra este sa impinga cat mai multi bani in dezvoltarea infrastructurii si domeniile conexe, aceasta insemnand limitarea cresterii somajului pe cat posibil si o oarecare incredere in ziua de maine pentru mai multi oameni. Apoi ar trebui sa acorde mai multa importanta agriculturii, industriilor proprii, si sa limiteze cat de mult importurile. Nimic din toate acestea nu poate fi dus la bun sfarsit fara o buna guvernare. Si Presedintele, cu puterea exemplului personal, trebuie sa dea tonul pentru buna guvernare a tarii.

No comments: