Saturday 1 August 2009

Eugen Petri: Mostenire artistica romaneasca la Londra

Londra, 31 iulie 2009

Oboseala zilei calatoreste odata cu mine spre casa. Parfumul seducator al Londrei se perinda de-alungul strazilor , iar eu ma intorc victorioasa dintr-o lupta care aparent nu este a mea. Cu acesta bucurie a reusitei sculptorului Eugen Petri in suflet, pot sa trec in revista si fata estivala a orasului: vitrine pretentioase, restaurante sofisticate, florile verii respirind tandru in gradini, masutele de lemn inghesuite pe trotoarele strimte.
Ma simt victorioasa caci mostenirea artistica romaneasca a ajuns si la Londra prin arta lui Eugen Petri, expusa pina pe 21 august , la Societatea Regala a Sculptorilor Britanici.


Daca aveti ocazia sa vizitati expozitia organizata pentru premiile rezidentei Brian Mercer , veti descoperi rezultatele acestui premiu, acordat pentru prima oara unui artist strain. Timp de de 3 luni Eugen Petri a experimentat sculptura in marmura in Pietrasanta, in Italia, locul in care si Michelangelo a realizat sculpturile sale.
De acolo din radacina latina imbinind trairea lui creativa formata la scoala traditionala romaneasca , Eugen a adus la Londra mostenire artistica romaneasca , incrustata pe una din piesele de marmura translucida .
Am descopetit acolo cateva litere pe care le-as fi vrut de aur :"...vreme trece, vreme vine..."

Incursiunea in universul artistic al lui Eugen Petri e posibila la studioul de pe Old Bromton Road nr 108 , SW7 3RA, Londra. Vizitele sunt confirmate telefonic la 020 7373 8615.

Va rog acordati-va acest timp de gratie.


Ionela Flood
http://ionelaflood.blogspot.com
www.romanca.co.uk

No comments: