Saturday 5 December 2020

12 Decembrie 2020,ora 19.00 – Eveniment ZOOM caritabil UK Romanian Diaspora Fundraiser 2020

Iata-ne ajunsi in decembrie, magica luna in care eram cu totii obisnuiti sa ne intalnim in cadrul unor evenimente caritabile, sa revedem oameni dragi, eram cu totii ocupati organizandu-ne agendele inainte de a ne bucura de marea sarbatoare a Craciunului. 
Stim ca incheiem un an pe care nici tu nici noi nu il vom uita vreodata din multe motive dar nu de aceea iti scriem acest mesaj. Noi, la Romani in UK, am sarbatorit anul acesta 20 de ani de activitate online. Asa ca acum la final de an, te invitam sa ne fi alaturi virtual, pe Zoom. Te invitam la o seara magica caritabila de decembrie alaturi de oameni frumosi: 
 

Romanian Diaspora Fundraiser 2020, Sambata 12 Decembrie la ora 7 seara.

 

Nume celebre si mai putin celebre dar cu un zambet mare si generozitate vor fi alaturi sa va aduca aproape, chiar daca ne intalnim virtual. Avem muzica, comedie, licitatie si avem “Batalia regala”. Jurnalista britanica Tessa Dunlop, Excelenta sa Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti Andrew Noble si Printul Nicolae al Romaniei se vor intrece intr-un concurs ce testeaza  limba romana, cultura, istoria, mancarea si bautura din Romania, sub supravegherea pianistei Alexandra Dariescu si a actritei Madalina Bellariu Ion. 


De ce ne intalnim cu totii?

 

Pentru ca impreuna, sa reusim sa strangem fonduri pentru Casa Ioana, un ONG din Bucuresti care sustine vicitimele violentei domestice si ofera adapost familiilor fara locuinta. Este unul din acele rare locuri unde ajung cei vulnerabili si lipsititi de speranta si ies atunci cand sunt pregatiti pentru o viata altfel, o viata normala. Imaginile spun mai mult decat o mie de cuvinte asa ca despre Casa Ioana si sansele oferite celor care le calca pragul la o viata noua te lasam sa afli aici. (Link video ) 


Cine suntem cei care stam in spatele acestei invitatii? 

 
De noi ai auzit, ne-am cunoscut aici in cea mai mare comunitate online a romanilor din UK www.romani.co.uk iar pe partenerii nostri in acest proiect caritabil daca nu ii stii inca te invitam sa ii cunosti pe 12 decembrie. Reuniti de David Webster sub tutela UK Romania Group, pentru cauze caritabile si de reprezentare a comunitatii romanesti din UK suntem in acest proiect alaturi de Grasp UK, Cercul Donatorilor Londra, Societatea Medicilor Romani din UK, Fundatia Ratiu, Ro&You, LSRS UK si Romanian IT. 
 

Ce te rugam? 


Sa ni te alaturi la linkul urmator pe ZOOM 
 
Ajuta-ne cu un share al acestui email sau al formularului si invita si alti prieteni pentru ca “ Impreuna ne este mai usor” si serile de decembrie sunt mai magice atunci cand suntem mai multi impreuna. £1 de la tine si £1 de la noi si de la alti multi vor fi de ajutor mai mare atunci cand vor ajunge la Casa Ioana. 
 

Cum poti dona? 

 

Vrem mult sa fim impreuna cat mai multi in aceasta seara caritabila, diferita dar deosebita, caci oameni minunati precum Tessa Dunlop, printul Nicolae al Romaniei, Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii, celebra pianista Alexandra Dariescu, actrita Madalina Belariu Ion vor fi  online, la un eveniment cum nu a mai avut loc. Pe langa aceasta Batalie Roiala, te vom invita sa participi la Skills Auction-ul nostru si pe langa ceea ce licitezi, vei contribui cu donatia ta la o cauza nobila. 
Stim si ca multi dintre voi sunteti Zoomed out sau aveti deja alte planuri. Noi te vrem alaturi la o seara superba dar daca nu poti s ani te alaturi te rugam sa lasi o donatie pentru  Casa Ioana, noi si ceilalti organizatori iti multumim si te invitam sa dai click la https://www.crowdfunder.co.uk/casa-ioana-1  
 
Doneaza
Casa Ioana- un loc “de bine” al Bucurestiului si o poveste care bate filmul  
Ian Tilling a vizitat Romania pentru a ajuta copii orfani ai sistemului comunist- si nu a mai plecat niciodata 
ONG-ul unui fost politist britanic, Casa Ioana este unul dintre acele locuri rare care schimba vieti: un loc in care femei si copii supusi violentei domestice pot merge pentru a fi in siguranta si pentru a isi reconstrui vietile in Bucuresti. 

A venit in Romania prima data in 1990 imediat dupa prabusirea regimului comunist. Dupa 30 de ani, Casa Ioana este locul lui si al unor voluntari minunati care creaza o lume mai buna pentru copii si femei ce aleg sa plece din abuz si sa isi croiasca un drum nou parasind saracia, un agresor si tot ceea ce au- cacai asta este de cele mai multe ori realitatea in care traiesc cei care ajung la ONG-ul unde se simt in siguranta. 
Ian Tilling a jucat un rol esential in infiintarea adaposturilor in Bucuresti, initial pentru orfani iar mai tarziu pentru persoane fara adapost si apoi pentru familii ce sufereau de abuzuri domestice. 
A venit in Romania dupa ce a vazut imaginile copiilor din orfelinate care au facut inconjurul lumii, cu ajutoare alaturi de o asistenta medicala cu provizii si donatii medicale. Ceea ce a vazut in orfelinatul de la Plataresti, unde a ajuns atunci langa copii aliniati in celebrele paturi etajate cu zabrele l-a marcat atat de mult incat a revenit cu o impresionanta echipa de voluntari si ajutoare iar in anul 1992 s-a pensionat si a revenit la Bucuresti. 
A vazut probabil Romania aceea care multi dintre noi, ne-a determinat sa o parasim cautand o viata in alta tara, s-a lovit de coruptia Bucurestiului si in ciuda multor promisiuni incalcate ale autoritatilor locale nu a renuntat. A trait in Ferentari inr-unul din blocurile lasate in paragina alaturi de copiii strazii o iarna si desi nu doar odata a fost indemnat de prieteni sa renunte si sa se intoarca in Anglia, nu a renuntat ci a continuat, gasind o forta imensa pentru a merge mai departe pentru a ajuta o mana de oameni vulnerabili, copii ai strazii. 
Decorat de Regina Angliei si de Presedentia Romaniei pentru munca sa caritabila in Bucuresti, Ian Tilling la cei 70 de ani ai sai a vopsit si reparat cot la cot cu alti voluntari cladirea delapidata unde Casa Ioana s-a nascut.   

Astazi ONG-ul reprezinta cel mai mare centru de adapost pentru victimele abuzurilor domestice din Bucuresti insa anul acesta bugetul si activitatea au fost mult reduse. In vremuri de criza donatiile care in Romania oricum se aduna cu greu s-au diminuat mult. 80% din fonduri vin din donatii private si doar 20% din fondurile ONG-urile sunt suportate de statul roman. Lipsa banilor inseamna o incetare a ajutorului pentru cei care depind de Casa Ioana intr-o perioada foarte vulnerabila a vietii. 
De ce am ales sa donam ONG-ului Casa Ioana? Ian Tilling traieste la Bucuresti din pensia sa de politist din Anglia, si de peste 25 de ani ajuta neconditionat oameni vulnerabili si pierduti. Fara a se da batut. ONG-ul Casa Ioana schimba vieti, copiii intra in sistemul de educatie si mamele sunt ajutate sa gaseasca joburi, sa se intretina, si sa stranga bani suficienti pentru a putea sa inchirieze o locuinta pentru ele si copii lor. La plecare sunt alti oameni, caci se pot intretine si incep o viata noua. In locul lor, vin alte mame si copii. Cu un buget modest, Casa Ioana face multe, si noi speram ca mica noastra contributie sa va indemne pe cat mai multi dintre voi sa ramaneti in viitor aproape de Casa Ioana. 
Mai multe despre Ian Tilling si despre o viata care bate filmul te invitam sa afli miercuri, 9 decembrie la ora 7pm, in seara de deschidere a UK Romanian Diaspora Fundraiser. 

PS lista completa a sectiilor de votare in UK este aici . Mergeti la vot astazi 5 si maine 6 Decembrie !

 

You are receiving this emial as you are subcribed into our news list 

Unsubscribe

No comments: