Tuesday 12 April 2016

Re: Reminder: "Iata, Mirele!"- Concert de Muzica Bizantina la Londra



-------- Original Message --------
Subject: Fwd: Reminder: "Iata, Mirele!"- Concert de Muzica Bizantina la Londra
From: Constantin Popescu
To: "Dorian Branea (Romanian Cultural Institute London)" ,Oana Gheorghiu ,Dorina Orzac ,"Raluca Cimpoiasu (Romanian Cultural Institute London)" ,alexandra dariescu ,"lexandra Marinica (Romanian Cultural Institute London)" ,Ionela Flood
CC:


Dragi prieteni,

Duminica, 17 aprilie ora 18.00, la biserica romaneasca din Holborn va avea loc un concert de muzica bizantina intitulat "Iata, Mirele!". 

Patru artisti greci ne propun o calatorie muzicala prin Saptamana Patimilor, calatorie in cadrul careia muzica bizantina si arta psaltica vor fi complementate de naturaletea interpretarii si de lectura sobra a pasajelor care vor insoti cantarile.

Componenta grupului va fi urmatoarea:

  • Angelos Achtinoudis (solist). Protopsalt la parohiile grecesti din Londra, Angelos (cu ceva sange de vlah!) este prieten, iubitor si admirator al culturii si artei muzicale bizantine de traditie romaneasca;
  • Stavros Pazarentetzis (clarinet, nai si caval);
  • Demetris Kastelanides (pian si orga);
  • Eftychia Fragou (director de scena si narator).

Invitatul special al serii va fi parintele Joseph Paliouras, parohul comunitatii grecesti din nordul Londrei, fondatorul si directorul Scolii de Muzica Bizantina din Londra si dirijor al Corului Psaltic al Thyatirei.

Evenimentul se vrea a fi o re-editare a concertului sustinut in anul 2012 la Centrul Helenic din Londra (la link-ul de mai jos gasiti cateva inregistrari din cadrul acestui concert: http://theode.uk/events/easter-2012/).

Cu ocazia acestui concert va fi lansat si CD-ul intitulat "Holy Week Hymns" recent inregistrat de Angelos si Stavros Pazarentetzis. Un colaj cu inregistrarile de pe CD poate fi gasit aici: https://www.youtube.com/watch?v=oJIZuA4L5kc.

Va invitam sa va alaturati acestei calatorii muzicale pe care ne-o propun artistii greci – sunt convins ca vom avea parte de un adevarat regal muzical! Mai multe detalii legate de locatie si acces in poster-ul atasat.


Va asteptam cu drag!


In Hristos,


Pr Constantin


--

Fr. Constantin Popescu
___________________________________
Romanian Orthodox Parish of Saint George the Great Martyr
St Dunstan's in the West Church
186, Fleet Street, London, EC4A 2AE
United Kingdom
Mobile: 07951 246386
Landline: 020 7735 9515



No comments: