Saturday 25 December 2010

Sarbatori Fericite!

Sarbatorile de iarna sa va petreaca spre Anul Nou cu inocenta copiilor colindand spre inimile noastre si spre viitor! Sarbatori linistite cu pace si armonie!

Echipa Societatii Romanca
www.romanca.co.uk




Craciun Fericit

Craciun Fericit
sperantelor ascunse prin zapezi
colindelor revarsate princiar pe strazi

Craciun Fericit
Romanilor risipiti printre nameti
si candelei aprinse pentru Sfinti

Craciun Fericit
oricarui clinchet rasunand cosmopolit
din gandul mamei impletind colaci

Craciun Fericit
copiilor impartasiti in graiul stramosesc
cu acelesi radacini de Feti Frumosi

Craciun Fericit
si doinei rasunand in vechi trompeti
peste un viers ce-l risipim peste hotar

Craciun Fericit
cununei ce se coace in bobul adormit
si focului ce arde-n zarea de argint

Craciun Fericit cu steaua stralucind la infinit
iubirii nerostite pe Pamant

Craciun Fericit!

Ionela Flood Poezie din volumul Parfumul Ingerilor, Bucuresti 2010



Ilustratie de carte Parfumul Ingerilor- Colindul Crinului de Amy Lee


http://animoto.com/play/wgE1OgtJg0gZtwRJttpCHQ

Colindul Crinului de Ionela Flood, interpretat de Corneliu Pavel -fragment din Cd-ul promotional al volumului de poezii Parfumul Ingerilor, lansat la Congresul Spiritualitatii Romanesti , Alba Iulia 2010.

Invitatie la Oda Divinului, 26 Dec 4pm la St. Ethelburga's Center

Art Refugee Point
&
http://pro-diaspora.com/
Revista Pro-Diaspora
va invita in Duminica Craciunului,

sa ne bucuram de Nasterea Domnului si sa intampinam Anul Nou si urmatorul deceniu intr-un spirit Comunitar
26 Decembrie, 4pm (16.00)
la
Centrul Pacii, Sf. Ethelburga
aducem

ODA DIVINULUI
Programul include:

* 4pm - Colinde si Expozitie de ilustratii de carte – Ioan Astalus, Adina Romanescu, Amy Lee, Petre Vlaic si Adela Ursache.
si Expozitie colectiva de icoane – Aurelia Chiriac Carabinieru (Atelier iconografic Societatea Romanca),

* 4.30 - Prezentare "Arta - Punct de Refugiu",

* 4.45 - Cine suntem? (povestioare, amintiri, obiceiuri, glume) - contributia participantilor,
* 5.30 - Pauza de ceai,
* 5.45 - Prezentarea cartii "Parfumul Ingerilor" de Ionela Flood, cu recital de poezie si slide-show,
* 6.00 - ODA DIVINULUI - Rugaciune
* 6.15 - Gustare Festiva si partea II (colindatori, muzica populara si hora Unirii)
* aprox. 8pm - Plecarea


Parteneri:
Comunison RC
Societatea Romanca Uk
Asociatia Info Manager
Association de Cummunautes Unies de Moldavie ACUM
Fraternitatea Tienerilor Ortodocsi NEPSIS
Serafimis Ltd


Localul:
Centrul Pacii Sf. Ethelburga se afla la 5min de Liverpool Street Station sau Bank station in City of London. Postcode: EC2N 4AG. No 78 Bishopsgate. Acest Centru a fost sanctuar Crestinilor din A.D. 1150 si o are ca Protectoare pe Sf. Ethelburga. Acest loc deasemenea a devenit Centru de intilnire pentru comunitatea romaneasca din A.D. 2005.

Confirmarea:
RSVP se face prin reply la unitedmoldovans@gmail.com
contact: Serafim Florea

Saturday 11 December 2010

Emilia Dorobanţu, o nouă perlă a muzicii populare româneşti


Emilia Dorobanţu, o nouă perlă a muzicii populare româneşti


O floare firavă de măr ce freamătă în lina adiere a vântului stârnit pe dealurile Curtişoarei, localitate situată pe malul stâng al Oltului, doi ochi albaştri senini ca azurul cerului, o voce de excepţie ce face să vibreze fiecare părticică a sufletului de român: Emilia Dorobanţu se iveşte ca o perlă a cântecului oltenesc, care printr-o muncă, de acum titanică se va alătura şiragului de nestemate ce strălucesc în arealul muzicii populare româneşti
La numai 17 ani Emilia Dorobanţu reuşeşte să ridice publicul în picioare la toate concursurile şi festivalurile naţionale dar şi la reprezentaţiile internaţionale.
Elevă a Colegiului Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, membră a Ansamblurilor Folclorice „Flori de măr” din Curtişoara şi „Hora” din Drăgăneşti-Olt şi absolventă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina solista, avându-i ca profesori de canto pe domnul Fieraru Marius Arald şi doamna Silinescu Maria Deniza, aduce bucurie în sufletele românilor prin cântecul popular interpretat cu măiestria şi virtuozitatea unui artist autentic.
Debutează ca dansatoare în cadrul Ansamblului Folcloric „Flori de măr” din Curtişoara, înfiinţat de doamna învăţătoare Pirnă Mariana şi sprijinită îndeaproape de părinţi săi Dorobanţu Dumitru şi Dorobanţu Marinela, remarcându-se ca solistă vocală în anul 2004 cu ocazia unui turneu în Franţa. Din acel moment vocea sa de excepţie atrage atenţia personalităţilor din domeniul folclorului şi din 2006 până în prezent evoluţia ei scenică este încununată de noi şi noi succese.
Profesor de canto şi realizator de emisiuni culturale la TVR Bucureşti doamna Maria Tănase Marin, giuvaergiul care cu migală şi dăruire s-a preocupat de şlefuirea acestei perle culese de pe malul Oltului, timp de doi ani a trudit alături de tânăra solistă pentru a-i defini un stil aparte în paleta cântecului popular românesc.
Astfel, participă la o serie de festivaluri şi concursuri de folclor unde obţine numai Premiul I sau Marele Premiu:
- 2006 – Premiul I – Festivalul internaţional „Cântecele Dunării”, Ianca, judeţul Olt;
- 2007 – Premiul I – Concursul Naţional „Doine şi balade”, Drăgăneşti, judeţul Olt;
- 2008 – Premiul I – Concursul de Folclor „De dor de primăvară”, Caracal, judeţul Olt;
- 2008 – Premiul I – „Dobroge, mândră grădină”, Eforie, judeţul Constanţa;
- 2009 – Marele Premiu „Irina Loghin”, Vălenii de Munte, judeţul Prahova;
- 2009 – Marele Premiu – „La izvor de cânt şi dor”, Lipova, judeţul Arad;
- 2009 – Premiul I – Cânt şi joc pe Hârtibaci”, Agnita, judeţul Sibiu;
- 2009 – Marele Premiu – Cântecele românilor de pretutindeni”, Drobeta Turnu Severin;
- 2009 – Marele Premiu – „Floarea dorului”, Festivalul Naţional de Folclor, Hunedoara;
- 2009 – Marele Premiu – „Datini”, Sighişoara, Mureş;
- 2009 – Marele Premiu – „Strugurele de aur”, Jidvei, judeţul Alba;
- 2009 – Premiul I – „Maria Tănase”, Craiova, judeţul Dolj;
- 2010 – Marele Premiu – „Mureşule apă lină”, Luduş, judeţul Mureş;
- 2010 – Marele Premiu – „Elena Roizen”, Ovidiu, judeţul Constanţa;
- 2010 – Festivalul de Folclor Mamaia 2010 - Marele Premiu „Mamaia” şi Premiul Presei, Mamaia;
- 2010 – Marele Premiu – „Maria Lătăreţu”, Târgu Jiu, judeţul Gorj;
- 2010 – Marele Premiu – „Natalia Şerbănescu”, Tulcea.

Pentru viitor, tânăra solistă şi-a propus să termine cursurile Colegiului Naţional „Radu Greceanu“, fiind în prezent elevă în clasa a XI-a, apoi să urmeze Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, profilul canto clasic şi operă, urmând să îmbrăţişeze o carieră într-un teatru liric sau la operă. Deşi îşi doreşte cu ardoare să ajungă la Opera din Viena, nu va renunţa niciodată la muzica populară pe care o consideră ca fiind cea mai aproape de inima sa, pe care o simte vibrând la fiecare contact cu scena dar şi la sunetul instrumentelor din tarafurile care o însoţesc la toate spectacolele.


George Smarandache
Slatina, 2010

Thursday 25 November 2010

Se deschide Biblioteca "Ioan Alexandru", prima bibliotecã româneascã din Glasgow

Se deschide Biblioteca "Ioan Alexandru", prima bibliotecã româneascã din Glasgow
Biblioteca "Ioan Alexandru " din Glasgow, Scoţia, se lanseazã vineri 26 noiembrie 12.00-14.00, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale la Parohia Ortodoxã Românã “Întâmpinarea Domnului” din Glasgow, acolo unde sunt gãzduite cele 4000 de titluri de carte în limba românã.

Biblioteca este deschisã în memoria scriitorului Ioan Alexandru, care a scris printre altele şi seria de “Imne” dedicate zonelor istorice româneşti.

Ideea acestui proiect a fost iniţiatã în urmã cu 2 ani la Congresul Spiritualitãţii Româneşti de la Alba Iulia, ca parteneriat între Biblioteca Judeţeanã “Petre Dulfu”, Fundaţia Asturian din Târgu-Mureş, Societatea Românca din Marea Britanie şi Liga Culturalã pentu Unitatea Românilor de Pretutindeni.
Realizarea proiectului beneficiazã de spaţiul generos al Parohiei Ortodoxe Române “Întâmpinarea Domnului” din Glasgow sub îndrumarea preotului paroh Marcel Oprişan, de donaţia de carte a Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare şi suportul Consiliului Judeţean Maramureş. Binevenite sunt şi contribuţiile personale ale celor implicaţi în acest proiect.

Lansarea bibliotecii "Ioan Alexandru" în Glasgow face parte din proiectul “COMEUROBIB” iniţiat de Biblioteca Judeţeanã “Petre Dulfu” şi care vizeazã crearea unui spaţiu cultural românesc într-o serie de oraşe din strãinãtate. Pânã acum, proiectul a fost realizat în Ucraina, Budapesta, Viena, Spania, Republica Moldova.

Biblioteca "Ioan Alexandru" , care este cea de-a doua bibliotecã din Reţeaua de biblioteci Românca , dupã deschiderea în 2009 a bibliotecii "Mihai Eminescu" la Londra gãzduitã de doamna Daniela Rãileanu la Bookeeping Efficiency.

Începând de sãptãmâna viitoare, românii din Scoţia vor putea sã citeascã şi împrumutã cãrţi, sã se documenteze din tratate din domenii variate (sociologie, filosofie, afaceri şi jurnalism.), precum şi cãrţi pentru copii, albume, atlase, enciclopedii, dicţionare, cãrţi de poveşti, cãrţi de beletristicã dar şi ştiinţifice, toate în limba românã.

Membrii comunitãţii româneşti din Scoţia sunt invitaţi la deschiderea oficialã a bibliotecii "Ioan Alexandru ", la eveniment luând parte, pe lângã iniţiatorii proiectului, printre care Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare, câţiva consilieri judeţeni, domnul Mihai Delcea şi doamna Ionela Flood preşedinta Societãţii Românca din Marea Britanie.

PROGRAM:

Recital susţinut de corul “Psalmodia Transylvanica” de la Facultatea de Teologie din Cluj condus de pãrintele profesor Vasile Stanciu.

Discurs susţinut de domnul Teodor Ardelean, directorul bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” şi oaspeţii sãi de la Consiliul Judeţean Maramureş.

Doamna Ionela Flood va prezenta un recital de poezie din volumul “Ţãrmurile iubirii”, câştigator al premiului Grigore Vieru 2009 şi al premiului prefecturii Alba Iulia, precum şi din volumul “Parfumul îngerilor”.

Pãrintele Vasile Stanciu de la Institutul Teologic din Cluj, va evoca memoria scriitorului Ioan Alexandru, pe care l-a cunoscut personal.

Prezentãrile de carte cuprind câteva noutãţi editoriale: broşura proiectului european "Invitaţie pentru compozitori 2010" -London Schubert Players Trust; "Parfumul Îngerilor"- de Ionela Flood; "Lumea satului – de George Smarandache; "Instantaneas en cuatro hilos -de Ariadna Petri si "Cuvintele luminii/The words of light" -de Ariadna Petri.

Expoziţie cu ilustraţie de carte din volumul “Parfumul îngerilor” de Ionela Flood, realizate de: Ioan Astalus, Amy Lee, Adina Romanescu, Adela Ursache şi Petre Vlaic.

Detalii şi contact pãrintele paroh Marcel Oprişan
111 Killin Street,
Glasgow,
G32 9AH

0781.776.2075
0141.237.2473
marceloprisan@yahoo.com

Vã aşteptãm la acest eveniment încãrcat de semnificaţii, sãrbatorind cu aceastã ocazie Ziua Naţionalã a României şi Ziua Naţionalã a Scoţiei, precum şi Ocrotitorul celor douã ţãri, Sfântul Andrei!

Ionela Flood
Societatea Românca
www.romanca.co.uk

Sunday 21 November 2010

The London Schubert Players concert, 28 November, closing event of Invitation to Composers 2010

The London Schubert Players Trust cordially invites you to attend the closing event of
Invitation to Composers 2010
A ground-breaking international project for the European Commission

Sunday 28 November 2010
3.00pm – 6.00pm Workshops and International Composers’ Forum
7.00pm – 9.00pm Concert

The David Josefowitz Recital Hall
Royal Academy of Music, Marylebone Road,
London NW1 5HT


With the participation of the London Schubert Players
Presenter and Project Director: pianist Anda Anastasescu




Programme:
3pm – 6pm Workshops and International Composers Forum with Drew Wilson (UK), Adina Dumitrescu (Romania), Jonathan Östlund (Sweden) and Nathan Shirley (USA).

The event will be presided by Philip Cashian DMus, BMus, Hon ARAM, Head of Composition, Royal Academy of Music.

7:00 - 9:00pm Concert: A European Odyssey

Frank Bridge (1879 – 1941)
String Quartet No.2 (First movement)

Mendelssohn (1809-1847)
Concerto for Piano, Violin and Strings
Ondřej Šárek (1979 - )
Three concertante Waltzes – World Première

Jonathan Östlund (1975 - ) – British Première
The Outermost Gate
Nathan Shirley (1981 - ) – World Première
Annabel Lee
Drew Wilson (1960 - ) – British Première
Nocturne with cloudscape
Adina Dumitrescu (1964 - ) – British Première
J’ai trouvé les Histoires





The concert will be performed by the London Schubert Players and the Rivoli String Quartet
Anda Anastasescu, Alberto Portugheis, Peter Ciobanu, Helen Burford – Solo Piano
Yuri Zhislin, Calin Andrei, Jessica Boyd - Solo Violin
Michael Cretu - Double Bass



The Invitation to Composers events are musical journeys that
combine performance with music analysis and give audiences
the chance of interacting closely with the dialogue between
composers and performers. They present a stimulating and
informal opportunity to meet, work together and discuss ideas,
aesthetics and experiences.

Workshops and Composers’ Forum are FREE
Concert - £15.00 on the door on the night (concessions £12; students £5)
Reservations advisable from:

London Schubert Players Trust
Tel: 020 7603 1396
Email: aajg@btinternet.com
www.invitationtocomposers.co.uk


We would love to see you there,
Anda and the London Schubert Players

Soră de suflet, de cruce şi metaforă!




Soră de suflet, de cruce şi metaforă!


Cuvântul meu a fost cam aşa gândit: Vreau să am, ca nimeni altul, o soră de cruce şi metafotă!
Şi fiindcă acesta a fost un vis, acolo sora aceea avea ochi albaştri, duri ca oţelul, cam cum îi e şi felul! Trup de bărbat, suflet delicat, păr buclat.
Mi-a declarat că printre globule dumneai simte că-i curge metafore, pe care le aude dimineaţa, când primii paşi îi face spre soare răsare, pentru creştineasca închinare.
Ei i-am sădit o floare în auricolul stâng, acolo nu doare, Căci pe pământ, multe florile se frâng.
Am uitat să întreb ce culoare de floare preferată are. Răspunsul roş aprins şi galben încins, m-a surprins. Apoi am zâmbit uşor. Când va ducel florile în braţe, cu ochii va realiza doritul tricolor! Care-i va trezi românescul dor, de casă, de mamă, de-o floare, hai să-i spunem crăiţă, de.o poeniţă unde primăvara ascultă cucul, sau de nucul unde pupăza-l imită, cu creasta ei aşa de pleoştită.
Acum, acolo, pe maluşl Tamisei, oare sunt sălcii, dar cuci,? Eh! Câştigi destule, dar şi pierzi, dacă-n alte zări te duci..
Parfumul ingerilor, oare, la această lansare, cu tine ce-aduci?



Constantin T Ciubotaru
la lansarea volumului de poezie "Parfumul Ingerilor" de Ionela Flood

18 noiembrie 2010
Gaudeamus Book Fair 2010

***************************

Imagini de la Cenaclul Mileniul 3 la Rosiorii de Vede, septembrie 2010











Thursday 18 November 2010

Asociatia Info Manager la Gaudeamus Book Fair 2010 cu "Invitatie pentru compozitori", "Parfumul Îngerilor" si invitati surpriza

Joi, 18 noiembrie, 2010, orele 19:00 – 21:00, vă invităm să participati la lansarea de carte care va avea loc la Gaudeamus Book Fair 2010, locaţie: Romexpo, etaj 3, standul Bursa de contacte 3.20, Bucureşti.


Program:

ora 19:00

Lansare broşură proiect european "Invitaţie pentru compozitori 2010" - autor Anda Anastasescu – London Schubert Players;



ora 19:30

Lansare de carte "Parfumul Îngerilor"- autor Ionela Flood;
ora 20:00



ora 20:30

Lansare de carte "Lumea satului – autor George Smarandache;


Lansare de carte "Instantaneas en cuatro hilos de Ariadna Petri;
"Cuvintele luminii/The words of light" de Ariadna Petri.




Prezintă : George Smarandache

Videoconferinta online realizata pe Skype cu ID -george smarandache- va asteapta fiti alaturi de noi la aceasta sarbatoare editoriala.

Contact: Leo Ghigu-0742033438, George Smarandache-0762996022

Detalii:
www.asociatiainfomanager.com
www.invitationtocomposers.co.uk
www.romanca.co.uk
www.espacioniram.com

http://ionelaflood.blogspot.com
http://circulopoeticoreflexos.espacioniram.com/
http://aaariadna.wordpress.com/



Un proiect realizat de Asociaţia Info Manager, Bucureşti în colaborare cu Societatea Românca, Londra; Espacio Niram, Madrid; Artejescal, Madrid; Circulo Poetico Reflexos, Madrid. Proiectul beneficiază de suportul deosebit al Gaudeamus Book Fair 2010.


Ionela Flood
Presedinte
Asociatia Info Manager
www.asociatiainfomanager.com

Wednesday 10 November 2010

Invitatie pentru compozitori 11-13 Noiembrie , Paris -Festival de muzică clasică si contemporană -Une Odyssée européenne

Festival de muzică clasică si contemporană
Une Odyssée européenne à Paris : Invitation aux compositeurs



Invitation aux compositeurs este un proiect international de muzica de cameră, care are intentia de a da o o nouă dimensiune artei compozitiei si de a îmbogăti patrimoniul muzicii clasice. Proiectul a inspirat compozitia lucrărilor contemporane în care se combină instrumente muzicale care nu erau folosite până acum sau care se găseau foarte rar în repertoriul european. Vă invităm să vă delectati cu o veritabilă Odisee europeană la Paris...

■ Joi, 11 noiembrie
19.30: Seminar cu publicul pe marginea compozitiilor care vor fi interpretate în timpul concertelor
20.00: Concertul London Schubert Players
Din program:
Salvador Torre : Clouds. Hommage to Messiaen
Marcus Blunt : Two Serenades
Bjorn Bolstad Skjelbred : Dans l’ombre du Gibet (Crystals)
Carmen Cârneci : Quatuor pour Marguerite
Olivier Messiaen : Quatuor pour la fin du temps

Palais de Béhague, Salon d`Or
Ambassade de Roumanie en France
123, rue Saint-Dominique – 75007 Paris
M° Ecole Militaire


■ Vineri, 12 noiembrie
20.00: Concertul London Schubert Players, Andrei Vieru (piano), Quatuor Lalo, Cedric Dreger (trompette), Edouard Macarez (contrebasse)
Din program:
Georges Enesco: Légende
Constantin Silvestri: Quatuor à cordes n°2
Anatol Vieru : Sonate pour piano n°1
Lucian Zbarcea : A Lover’s Promise
Constantin Silvestri : Sonate pour clarinette et piano Op. 19 n°1
Anatol Vieru : La lutte contre l`inertie (trio clarinette, violon, piano)
Georges Enesco : Aria et Scherzino (violon solo, piano et cordes)
Camille Saint-Saëns : Septuor Op.65

Salle Cortot
78, rue Cardinet – 75017 Paris
M° Malesherbes

■ Sâmbătă, 13 noiembrie
15.00 - 18.00: Forumul international al compozitorilor, invitati Jose Manuel Lopez Lopez, Anne Sedes, Guilherme Carvalho, Carmen Carneci
si Mihail Cretu.
Ateliere la care vor participa compozitorii Adina Dumitrescu, Andrew Wilson, Bjorn Bolstad Skjelkbred si studentii Universitătii Paris 8.

20.00: Concertul London Schubert Players alături de Rivoli Quartet
Din program:
Frank Bridge: Quatuor à cordes n°2
Félix Mendelssohn: Concert pour solo piano, solo violon et cordes
Drew Wilson: Nocturne with Cloudscape
Mihai Cretu: Dans si improvizatie
Adina Dumitrescu: J’ai trouvé les histoires

Cité Internationale des Arts
Salle Edmond Michelet
18, rue de l'Hôtel de Ville – 75004 Paris
M° Pont Marie

Intrarea liberă, pe bază de rezervare la numărul 01 47 05 15 31 sau pe mail: institutroumain@yahoo.fr


Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Acest comunicat nu reprezintă în mod necesar pozitia oficială a Comisiei Europene.

Detalii:
http://www.icr.ro/paris
www.invitationtocomposers.co.uk
www.asociatiainfomanager.com

Echipa Proiectului Invitation to composers



FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti

SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda

SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Monday 18 October 2010

Invitatie-intalnire cu organizatorii proiectului european muzical Invitation to Composers.

Buna ziua,

Avem placerea de a va invita la o intalnire cu organizatorii evenimentului muzical Invitation to Composers - un proiect european initiat de initiat de catre London Schubert Players Trust in 2009 si dezvoltat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman Paris si Asociatia Info Manager din Bucuresti, cu suportul Comisiei Europene.
Acest proiect incurajeaza compozitorii contemporani sa scrie lucrari noi, inspirate de ideile muzicale din secolele XVIII, XIX si XX, imbinand elemente culturale din patrimoniul propriu.

Activitatile din Romania sunt sprijinite de British Council si Radiodifuziunea Romana.

Doamna Anda Anastasescu, pianist, fondator si director muzical al orchestrei de camera London Schubert Players, va fi prezenta la aceasta intalnire, in calitate de director al proiectului european Invitation to Composers. Alaturi de dansa, vor fi doi dintre muzicienii participanti in acest proiect - compozitorul si contrabasistul Mihail Cretu si compozitorul Drew Wilson din Marea Britanie. Toti trei, impreuna cu doamna Ionela Flood, reprezentand Asociatia Info Manager din Romania, va vor da detalii despre activitatile din Romania ce se vor desfasura in perioada 20-27 octombrie si vor raspunde intrebarilor dumneavoastra.

Intalnirea va avea loc in data de 20 octombrie, ora 10.00, la sediul British Council - biblioteca @British. Va rugam sa ne confirmati participarea pana maine, 19 octombrie, ora 17.00, la adresa de e-mail luise.vuiu@britishcouncil.ro, sau la nr. de telefon 0724 288 881.

Va asteptam cu drag.


O zi buna,
Luise Vuiu

Luise Georgiana Vuiu
Head Strategic Partnership and Marketing

British Council | Romania | Calea Dorobantilor 14, Bucharest 010572
T +40 (0)21 307 9600, +40 (0) 307 9621 | M +40 (0)724 288 881
F +40 (0)21 307 9601 | BCTN 4401121
E luise.vuiu@britishcouncil.ro | www.britishcouncil.ro

Invitation to Composers beneficiaza de suportul urmatoarelor organizatii:



ORGANIZATORI: London Schubert Players Trust în parteneriat cu Institutul Cultural
Român Paris şi Asociaţia Info Manager din Bucuresti , cu suportul Comisiei
Europene.

FINANTATORI:
European Union Culture Fund, Programme 2007-2013
London Schubert Players Trust
Lionel Tertis Foundation, London
Institutul Cultural Roman, Paris
Institutul Cultural Roman, Londra
Asociatia Info Manager, Bucuresti


SPONSORI SI PARTENERI:
British Council Romania
Universitatea de Muzica Bucuresti
Exclusive Holidays
Hotel Rembrandt
Opus Musica
Ambasada României in Marea Britanie
Ambasada României in Franţa
Universite Paris 8
Academia de Muzica Gheorghe Dima Cluj
Fundaţia Tertis
Music Information Centre Norway
Românca Society
Radio Ciocârlia
Asociaţia Adolescentul
Pro Diaspora

PARTENERI MEDIA:
Radio Romania Cultural
Radio Romania Muzical
Radio Romania Actualitati
Radio Romania International
RADOR
Romanian Global News
Fadere
Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni
Turism si Afaceri
Unifero
Aşii României
Starpress
Reţeaua Literară
Revista Vatra Veche
Fundatia Asturian
Fundaţia Heron
Asociaţia Unirea Viena
Diaspora
Ziarul Romanesc
Diaspora Online
Românul
Nou Horizont
Niram Art
Revista Oglinda


SUPORTERI:
Români Online
Români in UK
Stewart’s Melville College Edinburg
The Griffon Partnership Norfolk

Wednesday 29 September 2010

Invitation to Composer-Royal Academy of London on Sunday 28th November 2010, at 7pm

Dear friends and colleagues

We are approaching the end of the first phase of Invitation to Composers - our musical journey funded by the European Union - and would like very much to have you with us in the Royal Academy of London on Sunday 28th November at 7pm for our European Odyssey, the last concert in the 2010 series.

The programme crowns one year of events of various sizes and styles and promises to fulfil the expectations of a true Finale: along Mendelssohn's Double Concerto for Piano Solo, Violin Solo and Strings - a little-known work, full of drama, lyricism and spark - we will play in the same instrumental combination: a Nocturne with Cloudscape; The Outermost Gate on the thoughtful poem But if I go through the Fields by Swedish poet Nils Ferlin; the exuberant J'ai trouve les Histoires; three Concertante Waltzes; and Annabel Lee, an amusing Sinfonia Concertante on a poem by Edgar Allan Poe. The composers come from England, Sweden, Romania, Czech Republic and the US.

I am joined by the outstanding Solo violinists Yuri Zhislin and Ken Aiso, pianist Alberto Portugheis and the Rivoli String Quartet.

You can see the composers and musicians in public workshops 3.00pm - 6.00pm.

Please put this event in your diaries and we will send you detailed information closer to it.
Thank you !

Yours, in music and friendship,
Anda Anastasescu and the London Schubert Players

www.invitationtocomposers.co.uk






Invitation to Composers- Seminar with musical illustrations on Sunday October 17th at 4pm in London

Just before we take the project to Romania - where we will appear on National Radio and TV - we give a Seminar with musical illustrations on Sunday October 17th at 4pm in London (72 Warwick Gardens, W14 8PP), with the participation of composer Dr Drew Wilson who wrote for us Nocturne with Cloudscape for Solo Violin, Solo Piano, String Quartet and Double Bass. The seminar will be followed by refreshments and we are cordially inviting you to book a seat in advance as places are limited - having in mind we play as a Septet on that day ! Entrance fee £12.

Looking forward to seeing you I send my very warm wishes,
Anda Anastasescu

The composer describes his work: The title is derived from an 1870 wood engraving by Gustave Doré (an artist I associate primarily with his illustrations for Coleridge's Rime of the Ancient Mariner) called Folktales - A Voyage to the Moon, in which a sailing ship is lifted into the sky, it would seem by the gravity of a vastly enlarged moon. I wrote the following narrative for my own amusement and in order to enrich my store of images whilst composing:
A ship was once becalmed some leagues from the Azores. Lack of water and nourishment affects the mind of a mariner in the crow’s-nest and, bewitched by a full moon, he thinks he sees lakes and rivers and a city with a fair harbour. The ship seems to float clear of the sea with a strange creaking of planks and straining of ropes as if sailing before a following wind. In reality the ship with its crew reaches a safe haven but the sailor’s fantasy persists and for the rest of his days he believes he is living with people on the moon.
The sea looks quite choppy in the engraving and, although much of the piece is shadowy and mysterious, I imagine the moment the ship rises out of the water there is almost as much noise and excitement as a rocket lifting off a launch pad. But once she attains extraterrestrial orbit, she floats once again with a surreal serenity.

www.invitationtocomposers.co.uk

Wednesday 7 July 2010

Invitation to composers Project-Summer events 2010





As You Like It
Thursday 8 July 2010 at 8pm
Romanian Cultural Institute
1, Belgrave Square,
LONDON SW1X 8PH

An evening of carnivalesque effervescence, colour, instrumental dialogue, intense emotions, humour, piquanterie and folk tunes from the Balkans.
Presented by the London Schubert Players Trust and the Romanian Cultural Institute in London.
And with the participation of:
Romanian composer Lucian Zbarcea,
Serbian composer Ivan Božičević
American composer Rodney Waschka.
and Italian composer Uberto Pieroni.

With the London Schubert Players Septet (string quintet, trumpet and piano).
Pianists: Anda Anastasescu, Eralys Fernandez (Cuba) and Lachezar Stankov (Bulgaria)


There are no tickets issued for this concert and a donation of £10/person is kindly suggested. If you wish us to reserve your seats please send us a cheque payable to: London Schubert Players Trust, 72 Warwick Gardens, London W14 8PP. We will put your names on the attendance list available on the door on the night. Thank you very much indeed.

We are honoured on this occasion by the presence of a delegation from the European Commission.

We hope to see many of you at this concert and to celebrate together the interesting work of the four contemporary composers.

________________________________________________________________________

Hear The Nightingale was singing all night long
on 22 July at 6pm,
in a Seminar held by Anda Anastasescu and the 78 years-old Swedish composer of German origin,
Eberhard Eyser,
at 72 Warwick Gardens, followed by a buffet party.

The Nightingale is written for Piano, Violin, Viola, Cello and Double Bass.

Places at £15/person. Seating is limited and early booking is advised. Thank you.
___________________________________________________________________

Spend the weekend of 24/25 July in North Norfolk listening to our first
Schubertiade Festival
where rivers Ant and Bure meet.
Concerts take place in beautiful old churches and an art historian will take you through the churches' history and architecture, as well as a tour of some of the most interesting in the area. Strawberry teas will be served.

Leaflet enclosed.
We have a list of welcoming and comfortable guest houses if you are interested.
__________________________________________________________________

We are thrilled to participate for the first time at
Edinburgh Festival Fringe
on August 26th,
performing in the Arts Centre of the very school which, for 10 years, offered the Silvestri scholarship places to the young Romanian scholars supported by my Silvestri Foundation.

We are looking forward to see you at our events and entertain you with our musical programmes.
Our next London event will be on November 28th in the Royal Academy of Music. Meanwhile, we continue our musical journey in Paris, Bucharest and Cluj.

Sending our warm wishes,

Invitation to composers Project Team
www.invitationtocomposers.co.uk

Tuesday 25 May 2010

Primiţi cu colindul?-Constantin T. Ciubotaru

Primiţi cu colindul?

Stimată Doamnă, îmi cer scuze, dar picat ca olteanul de la etajul zece şi nepăţind eu nimic, am fost întrebat despre ce comentează lumea din jur şi mă arată cu degetul… Mai clar, m-am trezit la Madrid, în Cafeneaua lietrară NIRAM şi acolo am dat de cartea dumneavoastră ŢĂRMURILE IUBIRII.

Mi-am luat permisiunea s-o citesc şi acum iată, îndrăznesc să vă fac o întrebare: Primiţi cu colindul de mai, luna florilor?

Liniile astrale ale existenţei fiecăruia dintre noi se pare că s-au întretăiat la Madrid, deşi Domnia-Voastră domiciliaţi la Londra, eu în buricul Câmpiei Române, la Roşiorii de Vede, dar se păare că avem aceeaşi matrice: Ambii suntem legaţi de Bucovina, (eu prin naştere), matale prin bunici şi copilăria fericită pe aceste meleaguri, ambii am trăit în Muntenia, pe locurile unde odinioară erau codrii Vlăsiei sau Deliormanului, Pădurea aceea nebună, ambii năzuim să şlefuim cuvintele româneşti în metafore unice, în speranţa de a descoperi frumosul acuns de litere…

Cred că fiecare dintre noi alergăm după „Cai verzi de pe pereţii cărţilor”.

Un artist român a spus că uneori aleargă după oameni cărora să le facă un bine şi nu totdeauna îi găseşte.

Dumneavoastră aţi iniţiat un Festival numit „Mileniul III”, în 2008.

Noi, la Roşiorii de Vede în anul 2000 am înfiinţat cu toate actele posibile o Asociaţie Culturală numită ”Mileniul 3”. I-am adunat pe toţi cei care iubesc frumosul realizat prin cuvinte, culoare sau lutul ars devenit operă de artă.

Şi unul şi altul ne-am legat sufleteşte de Madrid prin grupul de entuziaşti aflaţi sub bagheta domnului Romeo Niram.

Aici am mai întâlnit alţi români care fierb în „cupa de iubire” a frumosului: Teo Şerbănescu, Ariadna Petri, Cătălin Popa, Marin Traşcă, George Roca, Georgiana Stroia şi muulţi alţii.

Toţi îşi ascund idealul în şoapte de dor”, nu recunosc, aşa cum afirmă d-l Pop, că fiecare-şi are colţul lui intim şi secret de inocenţa cu care a plecat din Carpaţi, pe care-l presară în imaginile operelor lor…

Este cupa ştiută numai de Ionela Flood, pe care a umplut-o cu verdele codrilor Vlăsiei şi albastrul de Voroneţ, albastru găsit în florile de nalbă , în ouăle încrustate, în mătasea cu care se coase modelele de pe gulere şi poale, de pe piepţii bundiţelor noi…

Poeta crede în „Împărăţia fără ziduri a iubirii”.

Cupa dumisale a devenit „cuib ascuns” în cel mai adânc loc din auricolul stâng, acolo unde sunt păstrate sentimentele cele mai intime.

Oare de ce noi, românii, trebuie să răzbim pe alte meleaguri, să primim acolo aplauze, pentru ca apoi cei de acasă să ne reunoască?

De ce trebuie să ne răstignim aiurea-n lume, pe crucea aşteptării mistuiţi de dorul de acasă?

Sărutăm bărbăteşte tâmpla celor care se străduiesc să facă ceea ce oficialităţile nu reuşesc: cunoaşterea valorilor culturii române în lume!

Căţărată pe cuvinte, Ionela Flood ne poartă în volumul său de poezii, adevărate „bucăţi de suflet!” spre „ŢĂRMURILE IUBIRII” (Editura Nicora, Bucureşti, 2009).

Îşi plasează versurile în arcul Carpaţilor, unde vorbele noastre colindă prin dragoste şi picură lacrimi închipuite în versuri…căci obiceiurile, tradiţiile noastre încă dăinuie în inima poetei.

Primiţi cu colind de mai un bucovinean „măritat” de repartiţie şi nevastă în Câmpia Burnasului, pe care o prezintă ca un alt Don Quijote înfrăţit cu Păcală în proza sa?

Ce-ar fi să ne vizitaţi la o „clacă de cuvinte”, într-o joi, când milenarii torc metafore? Să ştiţi că ne-am bucura şi dacă ne-aţi chema pe malurile Tamisei s-o facem acolo. Vom veni la acest colind de cuvinte cu un buchet de metafore! Deci dumeavoastră stabiliţi de unde începem!

15 mai, 2010, Madrid

Constantin T Ciubotaru

http://onlinejournal.weblog.ro/index.php/2010/05/25/eveniment-scriitorul-constantin-t-ciubotaru-in-spania/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=eveniment-scriitorul-constantin-t-ciubotaru-in-spania

Sunday 25 April 2010

EXPOZITIE DE POEZIE SI GRAFICA:IONELA FLOOD, IOAN ASTALUS, ADINA ROMANESCU SI ADELA URSACHE LA ESPACIO NIRAM MADRID

EXPOZITIE DE POEZIE: IONELA FLOOD
&
EXPOZITIE DE GRAFICA: ION ASTALUS, ADINA ROMANESCU, ADELA URSACHE


în Espacio Niram - Madrid

Vineri, 23 aprilie 2010, la orele 21:30 a avut loc în Espacio Niram din Madrid, Spania (Calle de la Independencia, nº2, 28013) a doua „Expoziţie de poezie”, de data aceasta în compania poetei IONELA FLOOD - un recital trilingv, colaborarea revistelor Madrid en Marco şi Niram Art.
Ionela Flood este doctorand la Academia de Studii Economice, Bucureşti, specializată în managementul de proiect şi recent a debutat ca scriitor. Ionela este membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Info Manager şi al Societăţii "Românca" din Marea Britanie, şi vicepresedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor din Srăinătate, precum şi membru in bordul mai multor asociaţii din Londra. Ionela Flood, locuieste la Londra din 2002, a început să publice când a fost numită director al Centrului Cultural "Eminescu" din Bucureşti. Aici a fondat şi a condus timp de trei ani revista "Enigmaticul”. Deasemenea a publicat şi a colaborat cu agenţii de presă şi reviste culturale si de specialitate economica din Marea Britanie, România, Germania, Israel, Australia, Elveţia, Spania, Grecia şi Franţa.



Cartea "Ţărmurile Iubirii”, care a fost prezentată vineri, 23 aprilie 2010 în Espacio Niram, este prima carte cu caracter personal a acesteia, după debutul în 1999 în antologia de poeme,"Ecou de gând". În decembrie 2009 volumul a fost lansat in cadrul Congresului Spiritualitatii Româneşti de la Alba Iulia, unde a câştigat Premiul Prefecturii Alba Iulia şi Premiul pentru Debut Grigore Vieru, acordat de Liga Culturală, odată cu dezvelirea la Alba Iulia a unui bust dedicat poetului. Cartea conţine 44 poezii, scrise de-a lungul a zece ani, cu ilustraţii de Ioan Astaluş, Adina Romanescu şi Adela Ursache.

La acest eveniment literar din Espacio Niram din Madrid au participat, alături de invitata specială Ionela Flood, poetul spaniol Héctor Martínez Sanz, actorul brazilian Tales Jaloretto şi Ariadna Petri, poetă şi fondator al Cenaclului RefleXos din Madrid. Printre oaspeti am remarcat personalitati ale viectii culturale din Romania si din Spania: Gheorghe Smarandache , Directorul Institutului Eugen Ionesco din Slatina; scriitorul Alexandru Toma , pictorul Tudor Serbanescu , ziarista Georgian Stroe si Ignatio Pajon Leyra, Directorul Editurii Antigona din Madrid , alaturi de gazda evenimentului pictorul Romeo Niram.

Începând cu orele 23, seara de arta a continuat cu vernisajul expoziţiei de grafică a artistilor Ion Astalus, Adina Romanescu si Adela Ursache reprezentând o parte din lucrările care ilustrează cartea "Ţărmurile iubirii" de Ionela Flood. Expoziţia a fost deschisă de către jurnalistul Fabianni Belemuski, directorul revistei Niram Art

Ioan Astalus este sculptor şi artist grafic cu sediul în România, specializat în miniaturi. El este autorul a 14 cărţi şi a avut expoziţii personale şi de grup de grafică şi sculptură în România, Franţa, Germania , Marea Britanie şi Ungaria. Opera sa de grafică, pictură şi sculptură se află în colecţii particulare din România şi Europa.


Adina Romanescu este o tanara profesoara de arta , specializata in pictura in ulei, desen, modelaj, sculptura si grafica de carte ce isi desfasoara activitatea in Bucuresti. Arta sa a fost prezentata in expozitii colective si personale in Romania, Marea Britanie, Franta si Egipt , facand parte din colectii particulare in intreaga lume.

Adela Ursache este o tanara studenta la Colegiul Iulia Hasdeu din Bucuresti. Lucrarile sale au facut parte din numeroase expozitii colective in Romania si Marea Britanie.

Evenimentul a generat o atmosfera dinamica, dezbaterea permitand un bogat schimb de pareri si experiente interculturale, ce speram sa fie reluate in cursul acestui an cu viitoare lucrari ale artistilor prezentati cu aceasta ocazie.

Echipa Espacio Niram
www.espacioniram.com

••••••••••••••••••••

EXHIBITION OF POETRY: Ionela Flood
&
Graphics Exhibition: ION ASTALUS, ADINA ROMANESCU, ADELA URSACHE

at the Espacio Niram - Madrid, Spain

Friday, April 23, 2010, at 9:30 p.m. was presented at the Niram Espacio in Madrid, Spain (on Calle Independencia, n º 2, 28013) the second "Exhibition of poetry", this time in the company of poet Ionela Flood - a concert trilingual, Madrid en collaboration magazines and Niram Marco Art.

Please keep an eye on our website for more details.


The team of Espacio Niram
www.espacioniram.com

************************


EXPOSICIÓN DE POESÍA: IONELA FLOOD
EXPOSICIÓN DE GRÁFICA: ION ASTALUS


en Espacio Niram - Madrid
Viernes, el 23 de Abril del 2010, a las 21:30 horas, tendrá lugar en Espacio Niram de Madrid (Calle de la Independencia, Nº 82, 28013) la „Exposición de poesía de Ionela Flood”, un recital trilingüe, inglés – español - rumano, de poesías de la poeta rumana IONELA FLOOD, organizado por El Círculo Poético RefleXos con el apoyo de las Revistas Madrid en Marco y Niram Art.
Ionela Flood es estudiante de doctorado, especialista en gestión de proyectos y ha debutado recientemente como escritora. Es miembro fundador y presidente de la “Asociación de los Gestores de la Información” y de la Sociedad “Romanca” de Gran Bretaña, y vicepresidenta de la Liga Cultural para la Unidad de los Rumanos en el Extranjero, así como miembro de varias asociaciones en Londres. Ionela Flood es rumana y residente en Londres desde 2001. Empezó a publicar cuando fue nombrada directora del Centro Cultural “Eminescu” de Bucarest. Ahí fundó y dirigió durante tres años la revista “El Enigmático”. Ha publicado y colaborado con agencias de noticias y revistas culturales del Reino Unido, Rumania, Alemania, Israel, Australia, Suiza, España y Francia.

El libro “Ţărmurile Iubirii" (Las orillas del amor), que se presentará el viernes 23 de Abril del 2010 en Espacio Niram. Es su primer libro personal, después del debut en 1995 en la antología de poemas "Eco de pensamiento". En su lanzamiento en Alba Iulia, Rumania, el libro obtuvo el Premio de la Municipalidad de Alba Iulia y el Premio Debut Grigore Vieru. El libro, escrito durante más de diez años, contiene 44 poemas, con ilustraciones de Ion Astaluş, Adina Romanescu y Adela Ursache.
A este evento de literatura en Espacio Niram de Madrid, participarán la invitada especial, Ionela Flood, el poeta español Héctor Martínez Sanz, el actor brasileño Tales Jaloretto y Ariadna Petri, poetisa y fundadora del Círculo Poético RefleXos.
A las 23 horas, la noche de arte continuará con la inauguración de la exposición de gráfica del artista IOAN ASTALUS, que consta de una parte de las obras que ilustran el libro „Ţărmurile iubirii” de Ionela Flood. El artista contará sobre su acercamiento a la poesía de Ionela Flood y sus gráficas estarán introducidas por el periodista Fabianni Belemuski, director de la revista Niram Art.

Ioan Astalus es escultor y artista gráfico basado en Rumania, especializado en miniaturas. Es el autor de 14 libros y ha tenido exposiciones individuales y colectivas de sus gráficas y esculturas en Rumania, Francia, Alemania y Hungría. Su trabajo de gráfica, pintura y escultura está en colecciones privadas en Rumania y Europa.

www.espacioniram.com

Saturday 17 April 2010

"Ţărmurile iubirii " poems by, Ionela Flood with illustrations by Ioan Astalus, Adina Romanescu and Adela Ursache

"Ţărmurile iubirii " poems by, Ionela Flood
with illustrations by Ioan Astalus, Adina Romanescu and Adela Ursache was launched in London in March 2010 as part of an event organised by Romanca Society and ICR London.



Ionela Flood is a PhD student, a project manager specialist and has recently made her debut as a writer. She is a founding member and President of the Association of Information Managers, the Romanca Society in London and Vice President of the Cultural League for Spiritual Unity of all Romanians Everywhere . She is also a board-member of several associations in London. Her publishing activities include cooperating with news agencies and cultural magazines from Romania, United Kingdom, Germany, Israel, Australia, Switzerland, Spain and France.




Ioan Astalus is a sculptor & graphic artist based in Romania specialising in miniatures. He is the author of 14 books and has had solo and group exhibitions of his graphics and sculptures in Targu Mureş, Bucharest, Iasi, Cluj-Napoca, Galati, Gura Humorului, Macea, Ludus, Brasov, Timisoara, Paris, Turin, Budapest , Montpellier, Munich and Toulouse. His works of graphics, painting and sculpture are in collections in Romania and abroad.






Adina Romanescu is a young artist and art teacher specialising in oil painting, drawing, stucco, modeling, sculpture and book graphics. Her work has been shown in Romania, France, England, Egypt, and held in several private collections around the world.



Adela Ursache is a young art student at Iulia Hasdeu College, Bucharest. Her work has been shown in several group exhibitions in Bucharest.



Music by Corneliu Pavel.
Design Mihai Gaina.


http://www.youtube.com/watch?v=fBi2WpQoi5Y

www.romanca.co.uk
http://ionelaflood.blogspot.com


*********************************
"Ţărmurile iubirii" de Ionela Flood & Expozitia cu ilustratii de carte lansate la Londra.

"Ţărmurile iubirii" poezii de Ionela Flood
cu ilustraţii de Ioan Astalus, Adina Romanescu şi Ursache Adela a fost lansat la Londra în martie 2010, ca parte a unui eveniment organizat de Societatea Romanca si ICR Londra.

Ionela Flood este specializata ca manager de proiect şi a făcut recent debutul ca scriitor. Ea este un membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Info Manager , Societatea Romanca din Londra şi vicepreşedinte al Ligii Culturale pentru Unitatea spirituală a tuturor românilor de pretutindeni. Ea este, de asemenea membra in consiliul mai multor asociaţii din Londra. Activităţile sale includ consultanta si PR cooperand cu agenţiile de ştiri şi reviste culturale din România, Marea Britanie, Germania, Israel, Australia, Elveţia, Spania şi Franţa.

Ioan Astalus este scriitor, sculptor si artist grafic cu sediul în România specializat în miniaturi. El este autorul a 14 cărţi şi a avut expoziţii solo şi de grup ale sale grafice şi sculpturi din Targu Mures, Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Galati, Gura Humorului, la Macea, Ludus, Brasov, Timisoara, Paris, Torino, Budapesta, Montpellier, München şi Toulouse. Lucrarile sale de grafica, pictura si sculptura se află în colecţii din România şi din străinătate.



Adina Romanescu este o tânăra artista şi profesor de artă specializata în pictură în ulei, desen, stuc, modelare, sculptura si grafica de carte. Munca sa a fost demonstrată în expozitii din România, Franţa, Anglia, Egipt, avand lucrari în mai multe colecţii particulare din întreaga lume.





Adela Ursache este studenta la Colegiul Iulia Hasdeu, Bucuresti. Munca sa a fost prezentata în mai multe expoziţii de grup în Bucureşti.




Muzica de Corneliu Pavel.
Design Mihai Gaina.



http://www.youtube.com/watch?v=fBi2WpQoi5Y

www.romanca.co.uk
http://ionelaflood.blogspot.com

Sunday 4 April 2010

Happy Easter!/ Paste Fericit!

Icoana realizata de catre Aurelia Chiriac -Carabinieru -Atelierul iconografic Romanca/ Icon by Aurelia Chiriac Carabinieru


Sarbatoarea Pastelui sa va aduca pace, lumina si bucurii!

The Easter Celebration may bring you peace, light and joy!

Tuesday 30 March 2010

OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

Seminar on Olivier Messiaen's Quatuor pour la fin du Temps



OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

Seminar on Olivier Messiaen's Quatuor pour la fin du Temps



OFFICIAL LAUNCH OF INVITATION TO COMPOSERS

You are cordially invited to the official launch of Invitation to Composers. A ground-breaking international project for the European Commission.

Wednesday 31 March 2010, 1:30-9:30pm
The David Josefowitz Recital Hall, Royal Academy of Music, Marylebone Road, London NW1 5HT

The event includes the press launch for the project, four workshops, composers’ forum and a concert.

Invitation to Composers is a unique, two-year project, funded by the European Cultural Fund, that encourages modern-day composers to write new works, inspired by celebrated musical ideas of the 18th, 19th and 20th centuries and enhanced by cultural elements from the composers’ own indigenous heritage.

The official launch for the project will take place in the presence of HE Dr . Ion Jinga, Ambassador of Romania in Great Britain, and will be followed by workshops with four chosen composers who will explore their works with the audience, with musical illustrations provided by the London Schubert Players. A composers’ forum will be followed by a concert where all the new works will be receiving their World Premières.

With the participation of the London Schubert Players
Presenter and Project Director: pianist Anda Anastasescu
The event will be presided over by Philip Cashian DMus, BMus, Hon ARAM, Head of Composition for the Royal Academy of Music.

Workshops and composers’ forum are FREE
Concert – £10.00 on the door (concessions – £8, students free)



Programme

1:30 - 2:00pm Press Launch
Opened with Danse and Improvisation for Solo Double Bass by Michael Cretu.

2:00 - 4:00pm Workshops
With composers Roberto Brisotto (Italy), Bjørn Bolstad Skjelbred (Norway), Carmen Maria Cârneci (Romania) and Salvador Torre (Mexico)

5:00 - 6:00pm Composers’ Forum

7:00 - 9:00pm Concert

9:00 - 9:30pm Questions and evaluation

There will be two, one-hour intervals at 4:00 and 6:00pm

The concert will be performed by the London Schubert Players
Piano Anda Anastasescu
Violin Elenor Parry-Griffiths and Ricardo Zwietisch
Clarinet Helen Pierce
Cello Sebastian Millett
Guest pianists Alberto Portugheis and Katerina Assimis



Concert Programme Les Enfants du Paradis

Messiaen (1908 – 1992) Quatuor pour la fin du Temps

Bjørn Bolstad Skjelbred (1970 - ) Crystals

Roberto Brisotto (1972 - ) Evocations Rituelles

Carmen Maria Cârneci (1958 - ) Quatuor pour Marguerite

Salvador Torre (1956 - ) Clouds. Homage to Messiaen

The Invitation to Composers events are musical journeys that combine performance with music analysis and give audiences the chance of interacting closely with the dialogue between composers and performers. They present a stimulating and informal opportunity to meet, work together and discuss ideas, aesthetics and experiences.

More about the composers

Bjørn Bolstad Skjelbred (1970 –):
Finished his Masters in Composition at the Norwegian State Academy in Oslo in 2006. He is active as a composer and engages in several genres of music and musical environments such as: stage productions, music for young people and music supporting other art forms.

Roberto Brisotto (1972 –):
Is the organist of Cappella Civica della Cattedrale di San Giusto in Trieste, Italy. He graduated in composition from the Pollini Conservatoire in Padua and is studying conducting and vocal composition at the Tartini Conservatoire in Trieste. He received national awards in composition, conducting and organ performance.

Carmen Maria Cârneci (1958 –):
Appeared as composer and conductor in several festivals of new music and is a regular guest conductor at the Stuttgart State Opera. As a composer she received important awards in Mannheim, Rome, Köln, Bucharest and Hong Kong, and commissions from The State Opera in Bonn. Her works are published by Ricordi-München and Furore-Edition-Kassel.

Salvador Torre (1956 –):
Graduated from the National Music Conservatoire in Mexico City in composition, flute and chamber music. He studied in Paris on a scholarship from the French Government and completed his doctorate at the Sorbonne. He received a First Prize in Composition and Flute, and a diploma in Electro-acoustic music. He represented Mexico at the UNESCO International Rostrum of Composers in Amsterdam and at the well known festival World Music Days in Japan.



Concert Programme Details

Messiaen (1908 – 1992) Quatuor pour la fin du Temps
Liturgie de cristal
Vocalise, pour l’Ange qui annonce la fin du Temps
Abîme des oiseaux
Intermède
Louange à l’Eternité de Jésus
Danse de la fureur, pour les sept trompettes
Fouillis d’arcs-en-ciel, pour l’Ange qui annonce la fin du Temps
Louange à l’Immortalité de Jésus

Bjørn Bolstad Skjelbred (1970 - ) Crystals
Le Cristal de la Nuit – à Olivier Messiaen
The Pollock Web 1
Colour on Colour - à Mark Rothko
Asymmetric Interlude – à Gyorgy Ligeti
The Pollock Web II
Dans l’Ombre du Gibet – à Maurice Ravel

Roberto Brisotto (1972 - ) Evocations Rituelles
Dance sacrificatoire pour l’Esprit de la Terre
Dance propitiatoire pour l’Esprit de l’Eau
Dance orgiastique pour l’Esprit du Feu
Hymne d’Adoration à l’Esprit du Ciel

Carmen Maria Cârneci (1958 - ) Quatuor pour Marguerite

Salvador Torre (1956 - ) Clouds. Homage to Messiaen*
Introduction: Cumulus 1
Infinity Drops
Limited Transposition Cloud
Transition: Cumulus 2
Brownian Cloud
Gershwin Tornado
Debussy ‘Claude’
*Clouds was awarded the first Constantin Silvestri Composition Prize in 2009

Return to top





Seminar on Olivier Messiaen's Quatuor pour la fin du Temps

Sunday 28th March 2010, 5.30 - 7.30pm
London Schubert Players Studio, 72 Warwick Gardens, LONDON W14 8PP

The event includes analysis and performance of Messiaen's unusual Quatuor pour la fin du Temps and is followed by a cheese and wine reception.

Tickets £15 (students free)
Places are limited and advance booking/reservation essential. Please send cheques made out to London Schubert Players Trust to the above address.

The Invitation to Composers seminars are musical journeys that combine performance with music analysis and give audiences the chance of interacting closely with the dialogue between composers and performers. They present a stimulating and informal opportunity to meet, work together and discuss ideas, aesthetics and experiences.


Ionela Flood, Project Consultant
www.invitationtocomposers.co.uk
www.londonschubertplayers.co.uk

*********************************



Invitaţie pentru compozitori

La 31 martie 2010, între orele 13.30 - 21.00, în prezenţa Ambasadorului României, Dr. Ion Jinga, fundaţia London Schubert Players, Institutul Cultural Român - Paris şi asociaţia Info Manager din Bucureşti organizează lansarea proiectului susţinut de Comisia Europeană, Invitaţie pentru compozitori (www.invitationtocomposers.co.uk)

Program

13.30 – 14.00 Conferinţă de presă
în deschidere Dans şi improvizaţie pentru contrabas în interpretarea compozitorului Michael Cretu.

14.00 – 16.00 Ateliere de creaţie
în interpretarea compozitorilor Carmen Maria Cârneci (România), Roberto Brisotto (Italia), Bjørn Bolstad Skjelbred (Norvergia) şi Salvador Torre (Mexic).

17.00 – 18.00 Forumul compozitorilor

19.00 – 19.10 Cuvânt de deschidere al ES Dr. Ion Jinga, Ambasadorul României.

19.10 – 21.00 Concert susţinut de cvartetul de clarinete London Schubert Players (www.londonschubertplayers.co.uk ) cu Anda Anastasescu, pianist şi director artistic şi invitaţii acesteia.


Adresa: David Josefowitz Recital Hall, Royal Academy of Music London, Marylebone Road, LONDON NW1 5HT

Mai multe informaţii: www.invitationtocomposers.co.uk






Ionela Flood, Consultant Proiect
www.invitationtocomposers.co.uk
www.londonschubertplayers.co.uk