Sunday 25 December 2011

Sarbatori Fericite !





Spiritul bland al Craciunului sa va aduca implinirile asteptate, iar Anul Nou sa va bucure cu pace si prosperitate!

Multumim tuturor colaboratorilor, voluntarilor si prietenilor organizatiei noastre pentru suport si incredere, pentru rabdarea si timpul daruit proiectelor noastre.

Cele mai calde urari pentru fiecare sora sau frate roman oriunde s-ar afla in lume.

Echipa Societatii Romanca
www.romanca.co.uk

Sunday 18 December 2011

Comunicat - Români în Marea Britanie: o cronică a bucuriei

Sent from my BlackBerry® wireless device

From: "Embassy of Romania, Press Office" <press@roemb.co.uk>
Date: Tue, 13 Dec 2011 12:55:47 -0000
To: Embassy of Romania, Press Office<press@roemb.co.uk>
ReplyTo: <press@roemb.co.uk>
Subject: Comunicat - Români în Marea Britanie: o cronică a bu curiei

Români în Marea Britanie: o cronică a bucuriei

Ambasada României – Londra/ La 9 decembrie 2011, în prezenţa Ambasadorului României, Dr. Ion Jinga,a  avut loc vernisajul expoziţiei de fotografii realizate de administratorul locului virtual de întâlnire www.romani.co.uk. Inno Brezeanu, intitulată sugestiv "Români în Marea Britanie: o cronică a bucuriei".

Timp de 10 ani, Inno Brezeanu, neobosit cronicar al diasporei româneşti din Marea Britanie, şi-a dezvoltat pasiunea de a surprinde viaţa românilor departe de casă în mii de instantanee fotografice, documente memorabile ale unor evenimente pe care românii din Marea Britanie au ales să le petreacă împreună.

Expoziţia „Români în Marea Britanie: o cronică a bucuriei” prezintă o selecţie a acestei arhive (51.400 fotografii), o istorie în imagini a vieţii diasporei româneşti, cu emoţiile şi proiectele ei.

În deschiderea evenimentului, Ambasadorul României a subliniat importanţa realizării unor proiecte care vizează promovarea intereselor comunităţii româneşti şi a unei percepţii corecte a acesteia, la nivelul societăţii britanice.

„Este o reală plăcere să inaugurez astăzi această expoziţie impresionantă a lui Inno Brezeanu, acest tânăr român care, pe lângă activitatea pe care o desfăşoară în City-ul londonez, a ales să îşi dedice timpul liber comunităţii româneşti. Acum mai bine de un an, în acelaşi spaţiu, sărbătoream aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea portalului www.romani.co.uk. Spuneam atunci că motto-ul membrilor portalului - "Împreună ne este mai uşor" – reflectă şi abordarea Ambasadei în relaţia cu comunităţile româneşti care locuiesc pe teritoriul Marii Britanii şi că ne-am dori ca aceasta să devină o stare de spirit pretutindeni acolo unde trăiesc români.

Aş dori, şi cu această ocazie, să reiterez sprijinul Ambasadei pentru activităţile promovate de comunitatea românească şi să reamintesc tututor celor prezenţi importanţa rolului pe care fiecare dintre membrii comunităţii îl are în modelarea imaginii României în Regatul Unit, succesul individual contribuind la percepţia asupra întregii comunităţi”.

La rândul său, autorul expoziţiei s-a adresat celor prezenţi:

“Fotografiile au apărut din dorinţa de a arăta lumii că românii nu sunt arhaici precum se crede. Am folosit în ultimii 10 ani aparatul de fotografiat ca mod de exprimare exact aşa cum un scriitor se foloseşte de cuvinte. Cronica mea fotografică urmăreşte destine a zeci de mii de români pe care am avut onoarea de a îi cunoaşte în acest timp.

 

De aceea consider că în primul rând este datoria mea să mulţumesc celor care formează comunitatea românilor din Marea Britanie aceşti oameni deosebiţi şi frumoşi, care în ciuda tuturor problemelor întâmpinate departe de casă, de familie şi cei dragi, de tot ceea ce cunosc, au găsit puterea interioară să zâmbească. Aş vrea să mulţumesc şi tuturor acelora care ajută la continuitatea şi dezvoltarea comunităţii româneşti în Marea Britanie. Aceşti oameni bravi care îşi pun drapelul românesc deasupra afacerii lor, acestor:  „Români care nu se feresc de români”.

 

Expoziţia se desfăşoară în cadrul programului ICR Londra „Acasă în Belgrave Square”, patronat de ES dr. Ion Jinga, Ambasadorul României în Marea Britanie, şi este deschisă publicului până la 27 ianuarie 2012.

Programul „Acasă în Belgrave Square” urmăreşte să contribuie la conservarea identităţii culturale a românilor din Marea Britanie.

Recepţia a fost organizată cu sprijinul generos al doamnei Lili Dinescu (restaurantul Casa Românească) şi al domnilor Iosefin Florea (ROEXPORT) şi Ovidiu Şarpe (Patisserie Romana).

 

 

Cristina-Narcisa Nita

First Secretary

Media, PR & Politics

Embassy of Romania in the UK

Arundel House

4 Palace Green

London W8 4QD

Tel.: 0044 20 7937 8125

Fax: 0044 20 7937 8069

Mobile: 0044 75 00 55 88 44

e-mail: press@roemb.co.uk

www.london.mae.ro