Friday, 15 December 2017

Corul Dorulet la Festivalul Coral International de Advent de la Viena, din decembrie 2017



Infiintat in 2008, ca un cor al profesorilor de la Scoala "Lucian Blaga" din Ocna Mures, jud. Alba, astazi Corul "Dorulet" este constituit in organizatie neguvernamentala, sub denumirea de Asociatia Corala "Dorulet".  Are dirijor pe profesor EVA FORIKA, model de profesionalism si daruire, atat ca profesor al comunitatii, cat mai ales ca dirijor al mai multor formatiuni.      

De-a lungul celor 9 ani, corul s-a completat in componenta sa cu profesori, parinti ai elevilor, dar si prieteni apropiati ai acestora, toti iubitori de muzica in forma corala. Astazi, componenta sa numara peste 30 de membri.

Prin munca permanenta, la mai multe voci, "Dorulet" si-a format un bogat repertoriu laic si religios.

La nivelul comunitatii, Asociatia Corala "Dorulet" participa la spectacole, manifestari artistice, serbari scolare, fiind astfel un exemplu pentru elevi. De asemenea, participa la festivaluri corale sau traditionale din tara (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Turda, Campia Turzii, Cluj Napoca).

De Sarbatorile Pascale, ca si de Craciun, anual, Corul "Dorulet" colinda bisericile ortodoxe, reformate, catolice din comunitate, dovedind deschidere ecumenica.

Colind romanesc a rasunat, in interpretarea corului ocnamuresan si la festivaluri internationale ca cel de Advent- Praga, 2009, De Advent- Cracovia, 2013, dar si prin alte genuri muzicale romanesti prezentate, spre exemplu, la Festivalul Coral International din Salonic, Grecia, 2015 sau la Festivalul International Coral, sectiunea folclor, din Grado, Italia,- 2016.

Prin membrii sai, Corul "Dorulet" reprezinta un reper cultural in Ocna Mures; astfel, in 2010, a organizat Festivalul Coral Multicultural, la care au participat patru coruri din tara; de asemenea, in finalul  anului 2016, Dorulet a adus pe scena Casei de Cultura "Ion Sangerean" patru coruri de o reala valoare, care au dat voce colindelor romanesti. (Corul Bisericii Ortodoxe Razboieni, Corul "Armonia"- Turda, Corul "Astra"- Campia Turzii, Corul "Dorulet", Ocna Mures).

Uniti in placerea de a canta piese corale la mai mutle voci, membrii corului isi gasesc timp de repetitii saptamanale, convinsi fiind ca spectacolele la care se prezinta au un plus de valoare.

Scopul formatiei corale este acela de a reprezenta cu cinste si onoare comunitatea noastra in activitatile specifice, acolo unde suntem invitati sau unde ne inscriem si suntem acceptati, prin actiuni corale de calitate, actiuni cu inalt grad cultural. Avem certitudinea ca reprezentam model de lucru pentru administratia culturala, oferind  calitate pe un anumit segment cultural-artistic.

​Grupul tinta direct caruia ne adresam  este format din membrii corului, dar si ai comunitatii ocnamuresene, in special tineretul, a carui cultura este in formare, dar si membrii altor ansambluri corale, multiculturale din zona noastra sau din afara tarii, cu activitate civila in societate ca grup tinta indirect.

Prin toate actiunile la care corul este prezent, creste impactul asupra membrilor comunitatii prin reprezentare de inalta tinuta, prin implicare pro bono pentru cresterea gradului de cultura in zona, in special din Ocna Mures, prin mentinerea acestei activitati culturale unice, in comunitate fiind unicul cor.

La Festivalul Coral International de Advent de la Viena, din decembrie 2017, unde am fost acceptati, vom participa cu un repertoriu bogat de colinde; vom colinda in fata Palatului  Schombrunn, dar si in sala festiva a Primariei din Viena, unde colindul romanesc se va face auzit in toata frumusetea sa.

​Presedinte,

Prof. Elena Carunta

No comments:

Post a Comment