Tuesday 8 November 2016

Facilitarea ofertei educationale in Marea Britanie -un nou proiect al Societatii Romanca

 
Va prezint un  nou  proiect al Societatii Romanca care se deruleaza incepand cu 1 Noiembrie 2016.
Va rog sa il promovati pentru asociatiile / persoanele care pot beneficia de aceste facilitati.

 
Proiectul  se numeste Facilitarea ofertei educationale in Marea Britanie, este implementat de catre Societatea Romanca , in parteneriat cu 3 unitati de invatamant postliceal din Londra.
 
Pe scurt oferim consulatanta pentru inscrierea la scoli postliceale cu durata de 2 ani , avand posibilitatea de completaea studiilor de licenta  inca un an in universitati care fac parte din acest parteneriat , in Londra.
 Masteratul este deasemenea o optiune pentru inca un an de studiu dupa finalizarea licentei , pentru studentii care doresc acest lucru .
Posibilitatea obtinerii  burselor  de studiu  si de scolarizare  fiind deasemenea oferita si pentru anul de licenta si pentru cel de masterat.
 
E o sansa unica pentru studentii din Europa care doresc sa faca aceste studii in strainatate caci UK este singura tara din Europa care mai ofera burse pentru cetatenii europeni  in urmatorii 2-3 ani pana cand UK va iesi din UE.
 
Consulatanta oferita de care Societatea Romanca  include parcursul fiecarei etape de la inscriere la una din scolile postliceale  pana la absolvire a studentilor, detinatori de diploma de bacalaureat, indifferent de varsta,  cu urmatoarele servicii:
  • traducerea diplomei de bacalaureat a foii matricole si a altor documente necesare pentru admitere, scolarizare si bursa
  • facilitarea testului de limba engleza esential pentru admitere
  • facilitarea inscrierii la unul din termenele de admitere: ianuarie, aprilie sau septembrie la una din cele 3 scoli post liceale, la cursuri de zi sau seral  . Deci incrierile se fac in prealabil cu 1-2 luni inaintea inceperii cursurilor la termenele mentionate
  • facilitate inscrierii gratuite la cursul de limba engleza al colegiului  pentru studentii admisi
  •  posibilitatea garantata de obtinerea costurilor de scolarizare (£6000) pe durata fiecarui an ,  2 ani +1 licenta la universitate la cursurile de zi sau seral
  • posibilitatea de a obtine bursa de studiu daca studentul a lucrat cel putin 3 luni inainte de admiterea la scoala postliceala.
-In primul an studentul nu va primi bursa daca nu a lucrat in prealabil in UK , dar odata incadrat in munca se poate astepta la o bursa considerabila intre 10.000-3 000 lire pe an, depinde de vechimea in munca.
-Aceasta bursa e acordata ca un imprumut acordat de catre statul britanic  pe care studentul se obliga sa il returneze cu o rata de 4.5 % din salariu  pe luna, NUMAI daca obtine un salariu mai mare de 21 000 lire pe an,  in urmatorii 5 ani de la finalizarea scolii.
-Aceasta burse urmeaza sa se acorde in urmatorii 2-3 ani pana la iesirea UK din UE, deci este o oportunitate limitata pentru studentii din Europa,
-Oricine se inscrie in acest program in urmatorii 2-3 ani pana la ieasirea UK din UE,va finaliza scoala in aceleasi conditii de la admitere.
- facilitatrea acordarii de 50%  reduceri la abonamentul de transport public in Londra
  • in urma celor 2 ani de scoala postliceala se obtine Diploma Nivelul 5 in  in una din specializari: Managementul afacerilor, Resurse umane, Juridic si Finante /Banci
  • in urma 2 ani postliceala +1 ani se obline diploma de licenta
  • informatii si consultanta pentru  obtinerea documentelor de sedere in UK
  • facilitarea obtinerii unei chirii rezonabile in Londra
  • facilitarea retelei de informatii necesarea pentru noii veniti in Londra si acomodarea lor la realitatile acestei tari pe durata parcurgerii studiilor.

Consultanta in sine se realizeaza individual in baza unei donatii pentru Societatea Romanca , in functie de  elementele ce se doresc a fii asigurate de care Societatea Romanca pentru fiecare elev/student.

In cazul in care exista interes, eu sau colegii mei  putem veni in Romania / Europa sa facem o prezentare a acestei oferte  la unitati de invatamant  si  putem vorbi cu elevii si parintii direct.
 
Va rog transmiteti colegilor care ar putea beneficia de aceasta oferta.
 
Alternativ putem comunica pe email cu persone individuale interesate de programul de consultanta.
 
Cu multumiri
 
Ionela Flood
Societatea Romanca
0044(0)7515253584
0044(0) 7716195352